No results.

Klobáskovanie is the new kváskovanie

Predstav si dokonalú klobásku: pružné črievko ti pod zubami na okamih
vzdoruje, no vzápätí praská a utešený výbuch lepkavých pikantných mäsitých
štiav ti naplní ústa… a trochu asi aj oprská tričko. A teraz si predstav,
že tá klobáska je tvoja vlastná výroba! Mäspoma ťa naučí nielen klobáskovať,
ale ti aj zabezpečí všetko, čo na to budeš potrebovať
.

Čoje

Recept na domáce klobásky

Budeš potrebovať

Bravčovú lopatku 1 diel

Bravčový bôčik 3 diely

Čerstvý cesnak 1dkg na 1kg mäsa

Klobáskovú zmes Čorizo od Mäspomy 1 balenie na 5kg mäsa

Mlynček na mäso so šajbou s otvormi 6-8mm

Palice na vešanie klobás

Postup

  • 1

    Okoreníš si mäso

    Nakrájaš si bravčovú lopatku a vykostený bravčový bôčik v pomere 1:3. Mäso premiešaš s klobáskovou zmesou Čorizo od Mäspomy a pretlačeným cesnakom. Zmes necháš odpočívať 12 až 24 hodín na chladnom mieste pri teplote 4 až 5 stupňov.

  • 2

    Pripravíš si črievka

    Črievka pred použitím namočíš na min. 1 hodinu do vlažnej vody. Pred použitím ich prepláchneš.

  • 3

    Namelieš si mäso

    Na mlynčeku použiješ šajbu s priemerom 6 milimetrov. Po namletí mäso ešte zľahka premiešaš.

  • 4

    Naplníš klobásky

    Mäso vložíš do plničky. Na výstup nastokneš črievko. Plníš klobásky do požadovanej dĺžky, oddeľuješ pretočením. Sem tam prepichneš, aby unikol prebytočný vzduch. Po naplnení necháš 10 až 12 hodín odstáť v nekúrenej miestnosti.

Hotové klobásky si môžeš vyúdiť, alebo upiecť a okamžite vychutnávať.

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromiapodmienkami používania.

Vyplnením a potvrdením vášho e-mailu vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Klobásky.sk.

Kategórie